Hoe scoren banken op

Help je bank te verbeteren en geef je mening

Oefen invloed uit op jouw bank: stuur een compliment, een klacht of stap over.

Lees meer over Gendergelijkheid

 te bereiken is het van belang dat de rechten en mogelijkheden van mensen niet afhankelijk zijn van hun geslacht of seksuele oriëntatie. Traditionele rolpatronen tussen mannen en vrouwen en aan hen toegeschreven eigenschappen, hebben geleid tot ongelijke machtsverhoudingen tussen mannen en vrouwen.

Zo ligt bijvoorbeeld het armoedepeil onder alleenstaande vrouwen met en zonder kinderen hoger dan onder mannen, zowel in ontwikkelde als minder ontwikkelde landen, is de werkgelegenheid onder vrouwen lager dan die onder mannen en zij zijn eerder werkzaam in kwetsbare beroepen, zijn minder vrouwen dan mannen werkzaam in topfuncties en bij gelijke functies en werkervaring, is het salaris van vrouwen vaak lager dan dat van mannen.

Het is van belang om het beleid van banken ook te beoordelen op gendergelijkheid. Een goed beleid op het gebied van gendergelijkheid bestaat onder meer uit:

 

  • De verzekeraar verwacht dat bedrijven een zero-tolerance beleid hanteren voor alle vormen van genderdiscriminatie ten aanzien van werk en beroep, inclusief verbale, fysieke en seksuele gedragingen en voeren zelf ook dergelijk beleid.
  • De verzekeraar kan gendergelijkheid bevorderen door als werkgever doorstroming van vrouwen naar topposities te stimuleren en in hun beloningssystemen zorg te dragen voor gelijke betaling van mannen en vrouwen in vergelijkbare functies en met vergelijkbare werkervaring.

Gedetailleerde informatie over de manier waarop de Eerlijke Bankwijzer banken op dit onderwerp beoordeelt, kan je terugvinden in het laatst verschenen rapport.

Thank you for submitting

Your message has succesfully been placed

×