PageId: 4217

SVG: 6754

PNG: 10180

Jouw verzekeraar belegt met jouw verzekeringspremie. Maar weet jij waar dit geld terecht komt? 

Wij zoeken uit of het niet gaat naar bedrijven die bijvoorbeeld mensenrechten schenden of betrokken zijn bij controversiële wapens. Of naar bedrijven die grote milieuschade veroorzaken of slecht omgaan met dierenwelzijn. Dit doen we door naar het beleggingsbeleid en de -praktijk te kijken van de verzekeraars. 
Het staafdiagram hieronder laat de gemiddelde scores op het BELEID zien. Dit is op basis van 14 thema's en sectoren.  

Het beleid van de 8 nieuwkomers in de Eerlijke Verzekeringswijzer (Klaverblad, Univé, ONVZ, De Goudse, ZLM, Unigarant (ANWB), Zorg en Zekerheid, en DSW) is beoordeeld in 2021.

Het beleid van de 9 andere verzekeraars (ASR, Athora NL, Achmea, NN Group, Aegon, Allianz, VGZ, Menzis en CZ) is voor het laatst beoordeeld in 2019 (publicatie: januari 2020). 
In 2022 vindt een actualisering plaats van het doorlopende beleidsonderzoek over alle 17 verzekeraars.  


Het beleid van deze 9 verzekeringsgroepen hieronder is voor het laatst beoordeeld in 2019 en de scores weerspiegelen daarom mogelijk niet de status van het huidige beleid.

Staat jouw verzekeraar er niet tussen?

 

Klik dan hier voor een  een overzicht waarin de merknamen opgenomen zijn die deze verzekeringsgroepen in Nederland gebruiken. Je kunt hierin zien of je eigen verzekeraar onder één van de verzekeringsgroepen in de Eerlijke Verzekeringswijzer valt.

Laat verzekeraars eerlijker investeren!

Geen geld naar wapens voor dictators, vuile energie en kinderarbeid! 
Oefen invloed uit op jouw verzekeraar: stuur een compliment, een klacht of stap over

Thank you for submitting

Your message has succesfully been placed

×