Disclaimer

De Eerlijke Geldwijzer is een samenwerkingsverband van Amnesty International, -, Milieudefensie, Oxfam Novib, PAX, en World Animal Protection. De partijen zijn gezamenlijk verantwoordelijk voor deze website en voor de bijlagen erop, behoudens de verantwoordelijkheid van onderzoeksbureau Profundo voor de inhoud van de onderzoeksrapporten in het kader van de Eerlijke Bankwijzer, de Eerlijke Verzekeringswijzer en de Eerlijke Pensioenwijzer.

Ook voor de opzet van de praktijkstudies geldt een gemeenschappelijke verantwoordelijkheid. Hierbij neemt steeds één van de deelnemende organisaties, handelend vanuit het eigen werkterrein, het initiatief en de leiding bij de uitvoering ervan. Meningen op deelonderwerpen geven niet noodzakelijkerwijs de mening weer van alle deelnemende organisaties.

De Eerlijke Geldwijzer onderzoekt en beoordeelt beleid en de investerings- en financieringspraktijk van Nederlandse bank- en verzekeringsgroepen  en van Nederlandse pensioenfondsen op het gebied van belangrijke maatschappelijke en duurzaamheidsthema’s.

De informatie op deze website (inclusief de bijlagen) is geenszins vertrouwelijk en mag, met bronvermelding, verder openbaar worden gemaakt aan welke persoon dan ook, zonder onze toestemming.

De Eerlijke Geldwijzer streeft in al zijn uitingen naar de grootst mogelijke zorgvuldigheid, maar geeft geen garantie met betrekking tot de juistheid of volledigheid van de informatie op deze site en sluit elke vorm van aansprakelijkheid uit voor het gebruik door derden van deze informatie op welke manier dan ook.

Voor meer informatie of vragen kunt u contact met ons opnemen.