Jouw bank, verzekeraar en pensioenfonds gebruikt je spaargeld, verzekeringspremie en pensioenfonds om te investeren en beleggen in bedrijven. Waar komt dit geld terecht? Wij zoeken uit of het niet gaat naar bedrijven die bijvoorbeeld mensenrechten schenden of betrokken zijn bij controversiële wapens. Of naar bedrijven die grote milieuschade veroorzaken of slecht omgaan met dierenwelzijn. Zo kun je precies zien hoe duurzaam jouw bank, verzekeraar en pensioenfonds is.

Ben je niet tevreden over de investeringen van je bank, verzekeraar of pensioenfonds? Laat ze het weten en kom in actie. 

Wat kun je nog meer doen?
1
Kom in actie

Moet jouw bank, verzekeraar en pensioenfonds eerlijker investeren? Doe de check en stuur jouw bank, verzekeraar en/of pensioenfonds dan een klacht! Of ben je tevreden over de investeringen? Laat het weten met een compliment.

2
Stap over naar een andere bank of verzekeraar

Ontevreden over het gedrag van je bank en verzekeraar? Dan kun je overstappen naar een bank/verzekeraar die het beter doet. 
Overstappen naar een andere bank kan op elk moment. Als je een andere verzekeraar wilt dan kan dit één keer per jaar. Namelijk voor het einde van het nieuwe jaar. 

Stap nu over
3
Deel de Eerlijke Geldwijzer

Roep familie, vrienden en collega’s op om hun bank, verzekeraar en pensioenfonds eerlijker te laten investeren en beleggen. Deel de Eerlijke Geldwijzer op jouw sociale netwerken zoals Facebook, Twitter en LinkedIn. Klik hieronder op de socials om meteen te delen.