Jouw verzekeraar belegt met jouw verzekeringspremie. Maar weet jij waar dit geld terecht komt? 
Wij zoeken uit of het niet gaat naar bedrijven die bijvoorbeeld mensenrechten schenden of betrokken zijn bij controversiële wapens. Of naar bedrijven die grote milieuschade veroorzaken of slecht omgaan met dierenwelzijn. 

  • De tabel hieronder laat een gemiddelde score op het BELEID en PRAKTIJK zien.
  • De Beleidsscore is op basis van 14 thema's en sectoren. Klik aan de rechterkant op 'Details' om per thema de score te zien.
  • Als er een n.v.t. bij de praktijkscore staat betekent het dat er niet voldoende praktijkonderzoeken zijn uitgevoerd voor die verzekeraar om een gemiddelde cijfer te kunnnen bepalen. 
  • Het beleid van de verzekeraars is voor het laatst beoordeeld in 2022 (publicatie: juli 2022).

 

Staat jouw verzekeraar er niet tussen?
Ga dan naar het merkenoverzicht waarin de merknamen opgenomen zijn die deze verzekeringsgroepen in Nederland gebruiken. Je kunt hierin zien of jouw verzekeraar onder één van de verzekeringsgroepen in de Eerlijke Verzekeringswijzer valt. 
Ga naar het merkenoverzicht 

*Tot juli 2022 was Athora Netherlands (onder meer bekend van de merken Reaal en Zwitserleven) opgenomen in de Eerlijke Verzekeringswijzer. Athora Netherlands wordt niet meer meegenomen in de onderzoeken omdat de Eerlijke Verzekeringswijzer het beleggingsbeleid en de beleggingspraktijk van de verzekeraars op groepsniveau beoordeelt. Athora Netherlands maakt deel uit van Athora Holding Ltd. We streven ernaar om vanaf de volgende update van het beleidsonderzoek (2024) Athora Group op te nemen in de Eerlijke Verzekeringswijzer.

Laat verzekeraars eerlijker investeren!

Geen geld naar wapens voor dictators, vuile energie en kinderarbeid! 
Oefen invloed uit op jouw verzekeraar: stuur een compliment, een klacht of stap over