Hoe scoren verzekeraars op

Help je verzekeraar te verbeteren en geef je mening

Oefen invloed uit op jouw verzekeraar stuur een compliment, een klacht of stap over.

Lees meer over Belastingen

Volgens het Tax Justice Network lopen overheden door belastingparadijzen jaarlijks zo’n 255 miljard dollar aan belastinginkomsten mis. De OECD schat dat ontwikkelingslanden op deze manier jaarlijks meer dan het driedubbele van de verkregen ontwikkelingshulp aan belastinginkomsten mislopen.

Niet alleen burgers, maar ook verzekeraars en bedrijven hebben baat bij de publieke voorzieningen in de landen waar ze actief zijn. Ze hebben dan ook de verantwoordelijkheid om in ieder land belasting te betalen en om hier open over te zijn. Toch profiteren veel internationaal opererende verzekeraars, bedrijven en rijke particulieren van internationale verschillen in belastingpercentages en gaten in nationale belastingregels.

Het is belangrijk dat verzekeraars ook op belasting en corruptie worden getoetst. Een goed beleid op dit gebied betekent onder andere:

  • De verzekeraar rapporteert transparant over haar belastingbetalingen per land;
  • De verzekeraar verleent geen financiële diensten aan bedrijven of particulieren die zich structureel schuldig maken aan belastingontduiking.

In november 2022 publiceren we het nieuwste rapport met daarin alle achtergronden bij de onderzoeksbevindingen. De rapporten van de vorige beleidsupdates zijn te vinden onder ‘Onderzoek’

 

 

 

Thank you for submitting

Your message has succesfully been placed

×