Hoe scoren banken op

Help je bank te verbeteren en geef je mening

Oefen invloed uit op jouw bank: stuur een compliment, een klacht of stap over.

Lees meer over Maakindustrie

De maakindustrie omvat zeer uiteenlopende bedrijfstakken als de auto-industrie, de chemie, de voedingsindustrie, de kunststofindustrie, de kledingsector, de scheepsbouw, de elektronica-industrie, de metaalverwerkende industrie, de grafische industrie en tal van andere bedrijfstakken. Wat deze bedrijfstakken gemeen hebben, is dat ze worden gekenmerkt door complexe ketens waarin een veelheid aan toeleveranciers van grondstoffen, componenten en halffabricaten een rol spelen.

De Eerlijke Bankwijzer vindt het belangrijk dat banken ook op hun maakindustriebeleid worden getoetst. Het investeringsbeleid van banken moet zorgdragen dat banken alleen betrokken zijn bij investeringen in bedrijven in de maakindustrie die

de verantwoordelijkheid nemen voor het voorkomen van sociale- en milieuproblemen in hun eigen vestigingen, maar ook in die van hun toeleveranciers. Dat betekent dat in een goed investeringsbeleid duidelijke normen moeten worden opgesteld op het gebied van:

  • Fundamentele principes en rechten op het werk;
  • Gezondheid en veiligheid op het werk;
  • Gebruik van giftige stoffen;

Gedetailleerde informatie over de manier waarop de Eerlijke Bankwijzer banken op dit onderwerp beoordeelt, vind je in het  laatst verschenen rapport.

 

Thank you for submitting

Your message has succesfully been placed

×