De gemiddelde score van ASN Bank

ASN scoort goed met een gemiddelde van 85%. Dit percentage is gebaseerd op de scores van 19 verschillende thema’s en sectoren. ASN scoort op vrijwel alle thema’s en sectoren goed tot zeer goed. ASN scoort nog matig-voldoende op enkele thema’s. Je kunt ook de scores per thema bekijken om een beeld te krijgen op welke thema en sector ASN nog kan verbeteren.

X

De gemiddelde score van SNS Bank

SNS bank scoort ruim voldoende met een gemiddelde van 71%. Dit percentage is gebaseerd op de scores van 13 verschillende thema’s en sectoren. SNS Bank scoort op een aantal thema’s en sectoren nog onvoldoende, zoals klimaatverandering, transparantie en woningbouw & vastgoed. Je kunt ook de scores per thema bekijken om een beeld te krijgen op welke thema en sector SNS Bank nog kan verbeteren.

X

De gemiddelde score van NIBC

NIBC scoort ruim voldoende met een gemiddelde van 70%. Dit percentage is gebaseerd op de scores van 15 verschillende thema’s en sectoren. NIBC scoort op een aantal thema’s en sectoren nog matig tot voldoende, zoals klimaatverandering, natuur, bonussen, landbouw en woningbouw & vastgoed. Je kunt ook de scores per thema bekijken om een beeld te krijgen op welke thema en sector NIBC nog kan verbeteren.

X

De gemiddelde score van Triodos Bank

Triodos scoort ruim voldoende met een gemiddelde van 68%. Dit percentage is gebaseerd op de scores van 17 verschillende thema’s en sectoren. Triodos scoort op de meeste thema’s en sectoren goed, maar op enkele thema’s en sectoren nog slecht of onvoldoende, zoals belasting & corruptie en financiële sector. Je kunt ook de scores per thema bekijken om een beeld te krijgen op welke thema en sector Triodos nog kan verbeteren.

X

De gemiddelde score van Van Lanschot

Van Lanschot scoort voldoende met een gemiddelde van 63%. Dit percentage is gebaseerd op de scores van 14 verschillende thema’s en sectoren. Van Lanschot scoort op enkele thema’s en sectoren nog onvoldoende of slecht zoals klimaatverandering en woningbouw & vastgoed. Je kunt ook de scores per thema bekijken om een beeld te krijgen op welke thema en sector Van Lanschot nog kan verbeteren.

X

De gemiddelde score van ABN Amro

ABN Amro scoort onvoldoende met een gemiddelde van 50%. Dit percentage is gebaseerd op de scores van 20 verschillende thema’s en sectoren. ABN Amro scoort op veel thema’s en sectoren nog onvoldoende of slecht zoals klimaatverandering, dierenwelzijn, belasting & corruptie, maakindustrie, visserij en  woningbouw & vastgoed. Je kunt ook de scores per thema bekijken om een beeld te krijgen op welke thema en sector ABN Amro nog kan verbeteren.

X

De gemiddelde score van Aegon

Aegon scoort onvoldoende met een gemiddelde van 49%. Dit percentage is gebaseerd op de scores van 16 verschillende thema’s en sectoren. Aegon scoort op veel thema’s en sectoren nog onvoldoende of slecht zoals klimaatverandering, bonussen, wapens, dierenwelzijn, gezondheid & woningbouw & vastgoed. Je kunt ook de scores per thema bekijken om een beeld te krijgen op welke thema en sector Aegon nog kan verbeteren.

X

De gemiddelde score van ING Bank

ING scoort onvoldoende met een gemiddelde van 47%. Dit percentage is gebaseerd op de scores van 20 verschillende thema’s en sectoren. ING scoort op veel thema’s en sectoren nog onvoldoende of slecht zoals klimaatverandering, bonussen, wapens, dierenwelzijn, visserij en woningbouw & vastgoed. Je kunt ook de scores per thema bekijken om een beeld te krijgen op welke thema en sector ING nog kan verbeteren.

X

De gemiddelde score van Rabobank

Rabobank  scoort onvoldoende met een gemiddelde van 36%. Dit percentage is gebaseerd op de scores van 20 verschillende thema’s en sectoren. Rabobank scoort op veel thema’s en sectoren nog onvoldoende of slecht zoals klimaatverandering, natuur, gezondheid, maakindustrie, bosbouw, mijnbouw en olie & gas. . Je kunt ook de scores per thema bekijken om een beeld te krijgen op welke thema en sector Aegon nog kan verbeteren.

X

De gemiddelde score van Delta Lloyd

Delta Lloydscoort slecht met een gemiddelde van 25%. Dit percentage is gebaseerd op de scores van 13 verschillende thema’s en sectoren. Delta Lloyd scoort alleen op mensenrechten voldoende. Voor de rest van de thema’s en sectoren scoort zij onvoldoende tot slecht, zoals klimaatverandering, belasting & corruptie, transparantie en woningbouw & vastgoed. Je kunt ook de scores per thema bekijken om een beeld te krijgen op welke thema en sector Delta Lloyd nog kan verbeteren.

X

Help je bank te verbeteren en geef je mening

Oefen invloed uit op jouw bank: stuur een compliment, een klacht of stap over.

Bekijk hoe jij ervoor kunt zorgen dat banken eerlijker investeren

Help mee en deel de Eerlijke Bankwijzer

Thank you for submitting

Your message has succesfully been placed