Nieuwe beleidsbeoordeling Eerlijke Verzekeringswijzer uit!

donderdag 19 november 2015

Drie van de tien grootste levensverzekeraars in Nederland, Allianz, Generali en Legal and General, blijven ernstig achter bij het publiceren van goed duurzaamheidsbeleid. Dit blijkt uit nieuw onderzoek van de Eerlijke Verzekeringswijzer. 


Allianz/Allsecur
Het beleid van Allianz is over de hele linie ‘slecht’ tot ‘zeer slecht’ te noemen. Allianz bracht slechts op één van de achttien onderwerpen verbeteringen in het beleid aan. Allianz voert op o.a. mensenrechten, arbeidsrechten, dierenwelzijn een zeer slecht beleid. Roep Allianz op om zijn beleid te verbeteren!

undefined           

undefined

Generali
Het beleid van Generali is niet veel beter. Niettemin scherpte Generali slechts voor drie onderwerpen het beleid aan, terwijl dit op twee andere onderwerpen nog verslechterde. Zo voert zij o.a. op klimaatverandering, mensenrechten, arbeidsrechten en dierenwelzijn een zeer slecht beleid. Roep Generali op om zijn beleid te verbeteren!

undefined        

undefined

Legal&General
Legal&General haalde op zes onderwerpen hogere rapportcijfers dan bij de vorige meting en scoorde op één onderwerp lager. Legal&General voert nog wel op veel thema’s geen goed beleid, o.a op wapens, dierenwelzijn en klimaatverandering. Roep Legal&General op om zijn beleid te verbeteren!

undefined

Delta Lloyd zet grote stappen vooruit
De overige zeven verzekeringsgroepen (ASR, Achmea, Aegon, APG (moederbedrijf van Loyalis), Delta Lloyd, NN Group en Vivat Verzekeringen) brachten in het afgelopen jaar concrete verbeteringen aan in het duurzaamheidsbeleid. Deze verbeteringen resulteerden in tientallen hogere scores op tal van maatschappelijke onderwerpen, zoals arbeidsrechten en dierenwelzijn. Delta Lloyd nam verreweg de meeste stappen om de investeringen te verduurzamen. De verzekeraar scoort nu bijvoorbeeld een 9 (‘zeer goed’) voor het beleid voor mensenrechten, bosbouw en de maakindustrie. Ook voor o.a. natuur, visserij, voeding en olie & gas boekte Delta Lloyd grote vooruitgang.

Kijk hoe jouw verzekeraar scoort.
Ben je tevreden? Stuur een compliment!
Ontevreden? Stuur een klacht!


Lees het volledige persbericht en het onderzoeksrapport.

Thank you for submitting

Your message has succesfully been placed

×