PageId: 6027

SVG: 6754

PNG: 10180

Helft verzekeraars doet niets voor eerlijke toegang tot medicijnen

dinsdag 1 juli 2014

Nieuw praktijkonderzoek Eerlijke Verzekeringswijzer

De helft van de 10 grootste verzekeraars in Nederland doet niets om de toegang van armen tot geneesmiddelen te bevorderen. Alle 10 verzekeraars investeren wel voor in totaal € 29,7 miljard (waarvan € 5,2 miljard voor eigen rekening) in 20 grote farmaceutische bedrijven die hierin het verschil kunnen maken. Aegon, Allianz, ASR, Generali en Legal & General hebben op geen enkele wijze kunnen aantonen dat zij de VN ‘Mensenrechten Richtlijnen voor Farmaceutische Bedrijven in relatie tot Toegang tot Medicijnen’ toepassen in hun investeringen.

Achmea, ING en SNS Reaal hebben aan de Eerlijke Verzekeringswijzer toegezegd om hun beleggingspraktijk ten aanzien van toegang tot geneesmiddelen in het komende jaar te verbeteren.

Het onderzoek richtte zich op de keuzes die de grootste levensverzekeraars in Nederland maken bij hun investeringen in grote internationale farmaceutische bedrijven. Onderzocht is of de score van de farmaceutische bedrijven op de Access to Medicine Index meetelt in de investeringsbeslissingen van verzekeraars.

Doe mee

Vind jij dat iedereen toegang moet hebben tot essentiële geneesmiddelen? 
Roep je verzekeraar dan op om strenger om te gaan met farmaceutische bedrijven die niet voor een eerlijke toegang tot medicijnen staan. Kom in actie!

Lees het praktijkonderzoek en klik hier om het volledige persbericht te lezen.

Praktijkonderzoek Pharmaceutical companies and Access to Medicine

Thank you for submitting

Your message has succesfully been placed

×