ING opnieuw betrokken bij controversieel energieproject

dinsdag 4 april 2017

Slechts enkele weken nadat ING haar lening aan de omstreden Dakota Access pijpleiding heeft verkocht wil de bank geld stoppen in een vervuilende kolencentrale in Indonesië. BankTrack, de Eerlijke Bankwijzer en Greenpeace roepen ING op om niet dezelfde fout te maken als bij de Dakota Access pijpleiding en af te zien van de voorgenomen financiering van deze kolencentrale.

 

undefined

 De nieuwe kolencentrale staat gepland in Cirebon, op West-Java, naast een bestaande centrale die in 2012 in gebruik is genomen. Sinds de ingebruikname van de eerste centrale hebben lokale boeren, vissers en zoutwinners hun opbrengsten drastisch zien dalen door lucht- en thermische watervervuiling. Lokale gemeenschappen vechten de bouw van de nieuwe kolencentrale dan ook aan in de rechtszaal.

ING investeert nog op grote schaal in projecten en bedrijven die blijven steken in het fossiele tijdperk. De bank kan zijn geld veel beter in schone energiebronnen steken die de samenleving versterken en gevaarlijke klimaatverandering voorkomen. De Eerlijke Bankwijzer, BankTrack en Greenpeace vragen ING dan ook met klem om concrete doelstellingen voor het afbouwen van hun investeringen in kolen, gas en olie.

De Eerlijke Bankwijzer riep ING, in november 2016, al op om geen nieuwe lening te verstrekken aan de kolencentrale op Cirebon. De lokale bevolking hield in november een demonstratie in Java tegen de vernietigende kolen centrale die in Cirebon (Indonesië) staat.undefined

Greenpeace, BankTrack en De Eerlijke Bankwijzer roepen ING Bank wederom op om haar kolenbeleid verder aan te scherpen, geen kredieten meer te verstrekken aan kolenbedrijven, alle voorgenomen financiering van kolencentrales stop te zetten en leningen aan de fossiele sector in het algemeen af te bouwen.
Lees het persbericht

Wat kun jij doen?

Ondersteun onze oproep aan ING om geen geld meer te steken in kolen en meer te investeren in schone energie.
Klik op de rode button en stuur je klacht naar ING.

Thank you for submitting

Your message has succesfully been placed

×