ING leent opnieuw miljoenen aan vervuilende kolenbedrijven

donderdag 22 september 2016

ING heeft een lening verstrekt van 300,1 miljoen Euro aan Uniper, de fossiele afsplitsing van Eon. Uniper is eigenaar van kolen- en gas centrales in verschillende landen en ING is de enige Nederlandse bank die investeert in dit bedrijf. Hier bovenop heeft ING ook nog plannen tot financiering van een nieuwe kolencentrale in Indonesië. Roep ING op om te stoppen met kolen.

undefined

Loze beloftes
Uit praktijkonderzoek van de Eerlijke Bankwijzer eind 2015 bleek dat ING 8 keer meer investeert in fossiele energiebedrijven dan in duurzame energiebedrijven. ING deed toen de belofte om geen nieuwe leningen meer te verstrekken aan nieuwe kolencentrales en leningen aan kolenbedrijven te verminderen.

Zolang ING lening na lening blijft verstrekken aan kolenbedrijven maakt ze zich behoorlijk ongeloofwaardig met al haar mooie woorden over haar nieuwe kolenbeleid. Begin dit jaar verstrekte ING Bank ook al een nieuwe lening van 100 miljoen aan de grootste Russische kolenproducent. Eerlijke Bankwijzer en BankTrack roepen ING Bank daarom op haar kolenbeleid verder aan te scherpen en geen kredieten meer te verstrekken aan kolenbedrijven.

Lees het persbericht.

 

 

Wat kun jij doen?

Ondersteun onze oproep aan ING om te investeren in schone energie.
Klik op de rode button en stuur je klacht naar ING.

Thank you for submitting

Your message has succesfully been placed

×