ING en Rabobank investeren in grootste Russische kolenproducent

zondag 24 april 2016

ING en Rabobank maken handen nog steeds vuil aan kolen

ING en Rabobank verstrekten samen in februari 2016 een lening van €218,6 miljoen aan de grootste Russische kolenboer SUEK.  Terwijl In november 2015 ING juist bekend maakte om minder in kolen te willen investeren en Rabobank zich profileert als marktleider in duurzame energieopwekking. Beiden maken hun handen nog steeds vuil aan kolen. Roep ING  en Rabobank op om hiermee te stoppen.

undefined

ING
Deze nieuwe lening is tegenstrijdig met ING’s besluit om in november haar koleninvesteringen te verminderen. De inkt van het klimaatverdrag is nog niet droog en ING leent doodleuk ruim 100 miljoen aan één van de grootste kolenbedrijven ter wereld. Dat is volstrekt ongeloofwaardig. Uit het praktijkonderzoek van de Eerlijke Bankwijzer bleek dat ING 8 keer meer investeert in fossiele energiebedrijven dan in duurzame energiebedrijven. ING deed toen de belofte om geen nieuwe leningen meer te verstrekken. 

Rabobank
Deze nieuwe lening aan één van de grootste kolenproducenten in de wereld tast ook het beeld aan van Rabobank, dat zich profileert als marktleider in duurzame energie opwekking. De Eerlijke Bankwijzer roept ook Rabobank op om geen leningen meer aan kolenproducenten te verstrekken, concrete doelstellingen te publiceren over de afbouw van leningen aan fossiele energiebedrijven en substantieel meer te investeren in duurzame energiebedrijven.

Lees het persbericht en het onderzoek

Wat kun jij doen?
Ondersteun onze oproep aan ING en Rabobank om te investeren in schone energie.
Klik op de rode button en kies uit de lijst Rabobank of ING en stuur je klacht.

Thank you for submitting

Your message has succesfully been placed

×