Demonstratie in Java tegen kolen centrale waar ING ook in investeert

donderdag 10 november 2016

ING neem dit serieus: stop alle koleninvesteringen

 

undefined

 

Vandaag is er een demonstratie in Java tegen de vernietigende kolen centrale die in Cirebon (Indonesië) staat. ING wil nu een nieuwe lening verstrekken aan een nieuwe kolencentrale (Cirebon 2). De lokale bevolking ondervindt grote negatieve gevolgen van de bestaande centrale , de impact op gezondheid en het lokale milieu is groot. In september hebben o.a Oxfam, Banktrack en Greenpeace de CEO van ING, Ralp Hamers, al verzocht om te stoppen met deze investeringen. 

Het wordt hoog tijd dat ING stopt met al haar leningen aan kolencentrales. ING scherpte eind vorig jaar haar kolenbeleid aan, maar stopt nog lang niet al haar investeringen in kolenbedrijven.

Naast het financieren van de nieuwe kolencentrale in Indonesië verstrekte ING in februari 2016  een  lening van €109,3 miljoen aan de grootste Russische kolenboer SUEK. En in de zomer van 2016 verstrekte ING opnieuw een lening van 300,1 miljoen Euro aan Uniper, de fossiele afsplitsing van Eon. Uniper is eigenaar van onder meer kolencentrales  en ING is de enige Nederlandse bank die geld leent aan dit bedrijf.

Eerlijke Bankwijzer, BankTrack en Greenpeace roepen ING Bank op om haar kolenbeleid verder aan te scherpen, geen kredieten meer te verstrekken aan kolenbedrijven, alle voorgenomen financiering van kolencentrales stop te zetten en leningen aan de fossiele sector in het algemeen af te bouwen.

 

undefinedundefined

Wat kun jij doen?

Ondersteun onze oproep aan ING om te investeren in schone energie.
Klik op de rode button en stuur je klacht naar ING.

Thank you for submitting

Your message has succesfully been placed

×