Franse bank trekt zich terug van financiering van een nieuwe omstreden kolencentrale in Indonesië. ING, goed voorbeeld doet volgen!

donderdag 5 januari 2017

De Franse bank Société Générale trekt zich terug van financiering van een nieuwe omstreden kolencentrale in Indonesië, Tanjung Jati B2. In 2015 maakte de Franse bank BPN Paribas al bekend de financiering ervan te stoppen. Diverse banken uit onder meer Frankrijk, Japan en Nederland hadden concrete investeringsplannen voor nieuwe kolencentrales in Indonesië, Tanjung Jati B2 en Cirebon 2.

In Nederland heeft ING plannen om de kolencentrale Cirebon 2 te financieren. In november riepen wij ING op om geen nieuwe lening te verstrekken aan nieuwe kolencentrales in Indonesië. En in september hebben o.a. Oxfam Novib, Banktrack en Greenpeace de CEO van ING, Ralph Hamers, schriftelijk verzocht om te stoppen met deze investering. ING zou het goede voorbeeld van de Fransen banken moeten volgen en geen lening moeten verstrekken aan nieuwe kolencentrales in Indonesië.  

De Eerlijke Bankwijzer en BankTrack roepen ING Bank op om haar kolenbeleid verder aan te scherpen, geen kredieten meer te verstrekken aan kolenbedrijven, alle voorgenomen financiering van kolencentrales stop te zetten en leningen aan de fossiele sector in het algemeen af te bouwen. 

undefined

 

Wat kun jij doen?

Ondersteun onze oproep aan ING om geen geld meer te steken in kolen en meer te investeren in schone energie.
Klik op de rode button en stuur je klacht naar ING.

Thank you for submitting

Your message has succesfully been placed

×