Cent a Message

donderdag 9 april 2015

Worden jouw centen gebruikt voor foute investeringen?

undefined


Doe iets goeds met mijn centen! Dat is de belangrijkste boodschap van de actie #centamessage die de Eerlijke Geldwijzer (Eerlijke Bank- en Verzekeringswijzer) op 9 april 2015 lanceert. De zes deelnemende organisaties, Oxfam Novib, FNV, Amnesty International, Milieudefenstie, PAX en Dierenbescherming, roepen het publiek op om hun banken en verzekeraars te vragen iets goeds te doen met hun centen.

Zo vragen Oxfam Novib en Milieudefensie aandacht voor het thema klimaatverandering: ‘Worden jouw centen gebruikt voor vervuilende energie? PAX vraagt aandacht voor het thema wapens: ‘Gaan jouw centen naar foute wapenbedrijven?’ De Dierenbescherming vraagt aandacht voor dierenleed. Amnesty International voor mensenrechten en FNV voor arbeidsrechten. Op de website kunnen consumenten een klacht sturen naar hun bank en verzekeraar en vragen om hun centen duurzamer te investeren. Ook kunnen ze hun bank of verzekeraar een bericht sturen als ze juist wél tevreden zijn.

    Klimaat                                            Mensenrechten                                     Arbeidsrechten

undefinedundefinedundefined

Wapens                                             Klimaat                                            Dierenwelzijn 

undefinedundefinedundefined


Nieuwe website
De Eerlijke Bank- en Verzekeringswijzer lanceren met de actie ook een nieuwe website www.eerlijkegeldwijzer.nl. De nieuwe website is dé toegang voor klanten van banken en verzekeraars om op één plek de scores van de Eerlijke Bank- en Verzekeringswijzer in te zien. De website biedt de mogelijkheid om de financiële instellingen te vergelijken op hun investeringsbeleid op een aantal duurzaamheidsthema's zoals klimaat, arbeidsrechten, mensenrechten, dierenwelzijn,wapens, bonussen en mijnbouw. 

Doe iets goeds met mijn centen! #Centamessage 

Thank you for submitting

Your message has succesfully been placed

×