Eerlijke Bankwijzer publiekssymposium

maandag 8 april 2013

Symposium

We leven in een wereld van toenemende schaarste van natuurlijke hulpbronnen en uitdagingen op het gebied van veiligheid, armoede, ongelijkheid en voedselzekerheid. De financiële sector staat aan het einde van veel en vaak lange ketens en kàn een belangrijke bijdrage leveren aan een verduurzaming van de economie ten gunste van mens, dier en milieu.

Welke duurzame uitdagingen ontmoet de financiële sector de komende jaren? Hoe kan de sector, binnen haar invloedssfeer, maximaal bijdragen aan een oplossing van huidige maatschappelijke problemen? In Nederland, maar vooral ook daarbuiten? Hoe kan de financiële sector opener worden over haar risicobeleid en investeringskeuzes? Wanneer kan eigenlijk gesproken worden van een ‘duurzame’ financiële sector?

Deze en vele andere vragen komen aan bod tijdens ons publiekssymposium:

‘Maatschappelijk verantwoord ondernemen gaat verder dan de wet’ - Naar een visie op een duurzame financiële sector in 2020

De dagvoorzitter is Clairy Polak en sprekers zijn onder meer Dhr. Eduard Nazarski (Directeur Amnesty International NL), Dhr. Bart Jan Krouwel (Ex-Rabobank bankier, mede-oprichter Triodos Bank, duurzaamheidspionier), Dhr. Jan Rotmans (Hoogleraar Duurzame Transities, Erasmus Universiteit Rotterdam). Daarnaast zullen er twee paneldiscussies plaatsvinden.

Het symposium vindt plaats op donderdagmiddag 25 april in Het Geldmuseum/De Munt te Utrecht (Leidseweg 90). Het programma duurt van 13.30 tot 17.00 uur.

De Eerlijke Bankwijzer is een initiatief van Oxfam Novib, FNV, Amnesty International, Milieudefensie, Dierenbescherming en IKV Pax Christi. De Eerlijke Bankwijzer bestaat vier jaar en heeft als doel de verduurzaming van bankgroepen met behulp van de consument.

Opgeven kan via: info@eerlijkebankwijzer.nl o.v.v. naam en organisatie.

Thank you for submitting

Your message has succesfully been placed

×