Grote verschillen in duurzaamheid Nederlandse banken

donderdag 26 januari 2012

26 januari 2012 –Er bestaan grote verschillen in verduurzamingsbeleid èn tempo van verduurzaming onder Nederlandse banken. Dit blijkt uit 3 jaar onderzoek van de Eerlijke Bankwijzer. Vrijwel alle banken hebben concrete vooruitgang geboekt in deze periode maar sommige blijven achter. Andere problemen zijn het gebrek aan transparantie over beleid en/of investeringen bij veel banken. Een 3e punt van zorg is of banken wel structureel duurzaamheidsbeleid toepassen in de praktijk. Het onderzoeksoverzicht valt samen met het 3-jarig bestaan van de Eerlijke Bankwijzer deze maand.

IKV Pax Christi nieuw lid Eerlijke Bankwijzer
De Eerlijke Bankwijzer is een initiatief van Oxfam Novib, FNV, Amnesty International, Milieudefensie en de Dierenbescherming. IKV Pax Christi maakt per vandaag ook deel uit van de Eerlijke Bankwijzer.

De Eerlijke Bankwijzer heeft tot doel het verduurzamen van banken en overheden met behulp van de consument. Het onderzoek voor de Eerlijke Bankwijzer wordt uitgevoerd door economisch onderzoeksbureau Profundo. Op 9 februari wordt het praktijkonderzoek naar landverwervende bedrijven en op 25 april het praktijkonderzoek naar duurzame energie gelanceerd. In mei 2012 zal de eerstvolgende halfjaar update worden gepubliceerd.

Lees hier het hele persbericht
Samenvatting van 3 jaar onderzoeksresultaten
Poster Bankieren zonder blinddoek

Meer informatie: 
Jules van Os 

Persvoorlichting
OXFAM Novib 
Mauritskade 9, Postbus 30919 
2500 GX Den Haag 
Tel: 070-34 21 644/ 06-515 736 83
Jules.van.Os@oxfamnovib.nl

Thank you for submitting

Your message has succesfully been placed

×