PageId: 5698

SVG: 6751

PNG: 10180

8 april: publicatie nieuw onderzoek naar beleid van banken

dinsdag 23 maart 2010

23 maart 2010 In de komende 2 maanden zullen nieuwe onderzoeken worden gepubliceerd in het kader van de Eerlijke Bankwijzer. Op 8 april wordt de nieuwe kwartaalupdate van het beleid van banken gepubliceerd. Op 19 mei wordt een nieuw praktijkonderzoek gepubliceerd, naar investeringen van banken in elektriciteitsproductie, in het kader van klimaatbeleid. 

Op 8 april zal een nieuwe kwartaalupdate worden gepubliceerd van het beleid van 12 banken op een groot aantal maatschappelijke onderwerpen als mensenrechten, klimaat, wapens en transparantie. Uit het jaaroverzicht van de Eerlijke Bankwijzer (van januari 2010) bleek dat alle 12 banken die in het afgelopen jaar werden vergeleken in de Eerlijke Bankwijzer hun sociaal en milieubeleid hebben aangescherpt. De nieuwe kwartaalupdate zal enkele opvallende uitkomsten tonen. 

Op 19 mei zal het tweede praktijkonderzoek van de Eerlijke Bankwijzer worden gepubliceerd, ‘duurzame elektriciteitsopwekking’. De initiatiefnemers van de Eerlijke Bankwijzer achten duurzame elektriciteitsopwekking van groot belang in het kader van een goed klimaatbeleid van banken. Alle in de Eerlijke Bankwijzer vergeleken banken verlenen hun medewerking aan dit onderzoek. 

De Eerlijke Bankwijzer heeft als doel de verduurzaming van banken met behulp van de consument. De Eerlijke Bankwijzer is een initiatief van Oxfam Novib, FNV, Amnesty International, Milieudefensie en de Dierenbescherming. De Eerlijke Bankwijzer is op 22 januari 2009 gelanceerd. 

Voor meer informatie over de Eerlijke Bankwijzer kunt u terecht bij:
Persvoorlichting Oxfam Novib:
Ruud Huurman, tel: 06-51175316

Thank you for submitting

Your message has succesfully been placed

×