PageId: 5681

SVG: 6751

PNG: 10180

DSB Bank zegt medewerking toe aan Eerlijke Bankwijzer

dinsdag 27 januari 2009

De initiatiefnemers van de Eerlijke Bankwijzer reageren positief op de mededeling van de DSB Bank om in de toekomst “...volledig mee te werken aan het onderzoek naar duurzaamheidbeleid.” 

DSB was de enige van de 12 onderzochte banken die geen informatie had gegeven over haar duurzaamheidbeleid ten behoeve van de Eerlijke Bankwijzer, die vorige week werd gelanceerd. In een korte verklaring liet de bank vandaag weten “... dat zij het maatschappelijk verantwoord ondernemen, c.q. bankieren van groot belang acht.” 

De initiatiefnemers hopen dat de DSB Bank in de kwartaalupdate van de Eerlijke Bankwijzer in april goede resultaten zal laten zien op het gebied van klimaatbeleid, transparantiebeleid en leenbeleid aan banken. Daar DSB alleen in Nederland opereert voor de particuliere markt, zijn de andere thema’s van maatschappelijke verantwoord ondernemen niet op de bank van toepassing.

Sinds de lancering van de Eerlijke Bankwijzer bezochten 27.000 mensen de website. Zij openden gezamenlijk 259.044 pagina’s en de gemiddelde bezoektijd was ruim drie en een halve minuut.

De Eerlijke Bankwijzer is op 22 januari gelanceerd door Oxfam Novib, Amnesty International, Milieudefensie en FNV. Doel van de bankwijzer is om spaarders de kans te geven een bank te kiezen die het best past bij hun idealen en om banken te stimuleren om onderwerpen als milieu en mensenrechten steeds meer centraal te zetten in hun financiële beleid.

Thank you for submitting

Your message has succesfully been placed

×