Hoe scoren verzekeraars op

Help je verzekeraar te verbeteren en geef je mening.

Oefen invloed uit op jouw verzekeraar stuur een compliment, een klacht of stap over.

Lees meer over Woningbouw en vastgoed

Volgens het Internationale VN-Verdrag voor Economische, Sociale en Culturele Rechten (UNCESCR) heeft ieder mens recht op goede huisvesting (artikel 11). Zowel de verzekeraars als de bedrijven, fondsen en instellingen waarin geïnvesteerd wordt, hebben de verantwoordelijkheid dit mensenrecht te respecteren. Dit betekent dat woningen fatsoenlijk gebouwd moeten worden, betaalbaar moeten zijn en dat ieders woonrechten gerespecteerd moeten worden.

Daarnaast heeft de woningbouw- en vastgoedsector een grote impact op duurzaamheid. Volgens berekeningen van het Milieuprogramma van de Verenigde Naties is de gebouwde omgeving verantwoordelijk voor 40% van het wereldwijde energiegebruik en draagt voor 30% bij aan de wereldwijde uitstoot van broeikasgassen.

Verzekeraars kunnen zorgdragen voor verduurzaming van hun vastgoedportefeuille, vastgoedinvesteringsfondsen en de verduurzaming van hypothecair gefinancierde woningen en bedrijfspanden via hun investeringsbeleid.

Een goed beleid op het gebied van woningbouw en vastgoed bestaat onder meer uit:

  • Gebruik van duurzaam gecertificeerd hout voorzien van het FSC-keurmerk;
  • De verzekeraar verwacht van bedrijven dat deze bij nieuwbouw en renovatie gebruik maken van de best beschikbare technieken op het gebied van energiebesparing en duurzame energie installaties, met gebruik van hernieuwbare energiebronnen (aarde, wind en zon);
  • De verzekeraar kan particulieren stimuleren hun woningbezit te verduurzamen door het verstrekken van aantrekkelijke leningen gericht op verbetering van de energieprestaties van woningen

Gedetailleerde informatie over de manier waarop de Eerlijke Verzekeringswijzer verzekeraars op dit onderwerp beoordeelt, kan je terugvinden in het laatst verschenen rapport.

Thank you for submitting

Your message has succesfully been placed

×