Hoe scoren verzekeraars op

Help je verzekeraar te verbeteren en geef je mening.

Oefen invloed uit op jouw verzekeraar stuur een compliment, een klacht of stap over.

Lees meer over Olie en gas

Bij meerdere processen binnen de olie- en gassector wordt schade toegebracht aan het milieu. Boorplatforms, olie- en gasproductiefaciliteiten, affakkelinstallaties en raffinaderijen vervuilen het land, de lucht en het water. De hoge olieprijzen en de drang om reserves aan te vullen, laten oliemaatschappijen steeds dieper doordringen in ecologisch kwetsbare regio’s, van de Amazone tot de poolstreken.

Breuken in pijpleidingen door aardbevingen, andere natuurlijke oorzaken of sabotage, kunnen leiden tot bodem- en waterverontreiniging en zelfs tot fatale ontploffingen en branden. Bovendien heeft olie uit verongelukte tankers al vele zeegebieden en kustlijnen vervuild.

De Eerlijke Verzekeringswijzer vindt het belangrijk dat verzekeraars ook op hun olie- en gasbeleid worden getoetst. Verzekeraars kunnen hun invloed aanwenden om langetermijneffecten en mensenrechtenschendingen tegen te gaan.

Het investeringsbeleid van verzekeraars met betrekking tot de olie- en gassector moet benadrukken dat de belangrijkste uitdaging voor de olie- en gasindustrie bestaat uit het verder ontwikkelen van duurzame energievoorzieningen. Daarnaast moet het beleid van verzekeraars voor de olie- en gassector sociale en milieunormen bevatten op onder meer de volgende gebieden:

  • Olietransport;
  • Afvalbeheer;
  • Transparantie en belastingontduiking;
  • Erkenning van lokale wetgeving en soevereiniteit over grondstoffen.

Gedetailleerde informatie over de manier waarop de Eerlijke Verzekeringswijzer verzekeraars op dit onderwerp beoordeelt, kan je terugvinden in het laatst verschenen rapport.

 

 

Thank you for submitting

Your message has succesfully been placed

×