Hoe scoren verzekeraars op

Help je verzekeraar te verbeteren en geef je mening.

Oefen invloed uit op jouw verzekeraar stuur een compliment, een klacht of stap over.

Lees meer over Mensenrechten

Hoewel verzekeraars meestal niet direct betrokken zijn bij mensenrechtenschendingen, kunnen zij wel medeverantwoordelijk gehouden worden als de ondernemingen of overheden waarin zij investeren mensenrechten schenden.

Om alle vormen van betrokkenheid bij mensenrechtenschendingen te vermijden, hebben verzekeraars een mensenrechtenbeleid nodig met duidelijke standaarden en beleidslijnen. Een goed mensenrechten beleid voldoet onder meer aan de volgende criteria:

  • Een analyse van de huidige investeringen van de verzekeraar, waarbij gevoelige sectoren, landen en bedrijven worden geïdentificeerd die regelmatig en nauwkeurig onderzocht moeten worden op het gebied van mensenrechten;
  • Een procedure om de mogelijke gevolgen voor de mensenrechten van een voorgestelde investering in een bedrijf of overheid te kunnen beoordelen, een zogenaamde mensenrechten-effectrapportage;
  • Een duidelijke definitie van bedrijfsactiviteiten waar de verzekeraar niet bij betrokken wil zijn. Deze lijst moet gebaseerd zijn op internationale verdragen, standaarden en normen.

Gedetailleerde informatie over de manier waarop de Eerlijke Verzekeringswijzer verzekeraars op dit onderwerp beoordeelt, kan je terugvinden in het laatst verschenen rapport.

Thank you for submitting

Your message has succesfully been placed

×