Hoe scoren verzekeraars op

Help je verzekeraar te verbeteren en geef je mening.

Oefen invloed uit op jouw verzekeraar stuur een compliment, een klacht of stap over.

Lees meer over Maakindustrie

De maakindustrie omvat zeer uiteenlopende bedrijfstakken als de auto-industrie, de chemie, de voedingsindustrie, de kunststofindustrie, de kledingsector, de scheepsbouw, de elektronica-industrie, de metaalverwerkende industrie, de grafische industrie en tal van andere bedrijfstakken. Wat deze bedrijfstakken gemeen hebben, is dat ze worden gekenmerkt door complexe ketens waarin een veelheid aan toeleveranciers van grondstoffen, componenten en halffabricaten een rol spelen.

De Eerlijke Verzekeringswijzer vindt het belangrijk dat verzekeraars ook op hun maakindustriebeleid worden getoetst. Het investeringsbeleid van verzekeraars moet ervoor zorgen dat verzekeraars alleen betrokken

zijn bij investeringen in bedrijven in de maakindustrie die de verantwoordelijkheid nemen voor het voorkomen van sociale en milieuproblemen in hun eigen vestigingen, maar ook in die van hun toeleveranciers. Dat betekent dat in een goed investeringsbeleid duidelijke normen moeten worden opgesteld op het gebied van:

  • Fundamentele principes en rechten op het werk;
  • Gezondheid en veiligheid op het werk;
  • Gebruik van giftige stoffen.

Gedetailleerde informatie over de manier waarop de Eerlijke Verzekeringswijzer verzekeraars op dit onderwerp beoordeelt, kan je terugvinden in het laatst verschenen rapport.

 

Thank you for submitting

Your message has succesfully been placed

×