Hoe scoren verzekeraars op

Help je verzekeraar te verbeteren en geef je mening.

Oefen invloed uit op jouw verzekeraar stuur een compliment, een klacht of stap over.

Lees meer over Bosbouw

Zo’n 30 procent van het landoppervlak van de aarde - bijna 4 miljard hectare - is bedekt door bossen. Hiervan zijn ongeveer 271 miljoen hectares houtplantages. Hoewel deze een hele andere functie hebben, worden de plantages wel vaak als ‘bos’ geclassificeerd. Bossen en plantages spelen een belangrijke rol op aarde. Ze voorzien ons van uiteenlopende diensten: ze bieden een leefomgeving aan ongeveer 70 procent van alle op het land levende dieren en planten, vruchtbare grond en opname van CO2 uit de lucht.

De Eerlijke Verzekeringswijzerwijzer vindt het belangrijk dat verzekeraars ook op bosbouwbeleid worden getoetst. Verzekeraars kunnen hun invloed aanwenden om ontbossing en bosdegradatie tegen te gaan. Dit kunnen zij doen door een strikt beleid op te stellen voor investeringen in de bosbouwsector.

De volgende onderdelen zijn volgens de Eerlijke Verzekeringswijzer onder meer relevant bij het opstellen van een investeringsbeleid voor de bosbouwsector:

  • Geen ontbossing ten behoeve van agrarische of andere economische activiteiten;
  • Voorkomen van conflicten met betrekking tot grondrechten en grondgebruik;
  • Forest Stewardship Council (FSC)-certificering voor bosbeheer en houtplantages.

Gedetailleerde informatie over de manier waarop de Eerlijke Verzekeringswijzer verzekeraars op dit onderwerp beoordeelt, kan je terugvinden in het laatst verschenen rapport.

 

Thank you for submitting

Your message has succesfully been placed

×