Hoe scoren verzekeraars op

Help je verzekeraar te verbeteren en geef je mening.

Oefen invloed uit op jouw verzekeraar stuur een compliment, een klacht of stap over.

Lees meer over Belastingen

Veel internationale instellingen hebben vestigingen in zogenaamde belastingparadijzen om hun klanten ten dienste te zijn én om hun eigen belastingverplichtingen te beperken. Als bij dit soort constructies wetten worden overtreden is er sprake van belastingontduiking. Maar ook belastingontwijking is in strijd met de principes van maatschappelijk verantwoord ondernemen: het is maatschappelijk onverantwoord om overheden de inkomsten te ontzeggen die ze nodig hebben om hun land sociaal en economisch tot ontwikkeling te brengen.

Niet alleen burgers, maar ook verzekeraars en bedrijven hebben baat bij de publieke voorzieningen in de landen waar ze actief zijn. Daarom hebben ze de verantwoordelijkheid om in ieder land belasting te betalen en hier open over te zijn. Toch profiteren veel internationaal opererende verzekeraars, bedrijven en rijke particulieren van internationale verschillen in belastingpercentages en gaten in nationale belastingregels om hun totale belastingdruk flink te verlagen.

Het is van belang dat verzekeraars worden getoetst op belasting. Een goed beleid op het gebied van belastingen bestaat onder meer uit:

  • De verzekeraar rapporteert transparant over zijn belastingbetalingen per land;
  • De verzekeraar verleent geen financiële diensten aan bedrijven of particulieren die zich structureel schuldig maken aan belastingontduiking.

Gedetailleerde informatie over de manier waarop de Eerlijke Verzekeringswijzer verzekeraars op dit onderwerp beoordeelt, kan je terugvinden in het laatst verschenen rapport.

 

Thank you for submitting

Your message has succesfully been placed

×