Hoe scoren verzekeraars op

Help je verzekeraar te verbeteren en geef je mening.

Oefen invloed uit op jouw verzekeraar stuur een compliment, een klacht of stap over.

Lees meer over Arbeidsrechten

Elke werknemer heeft recht op fatsoenlijke arbeidsomstandigheden. Het beschermen van mensen in hun werkomgeving is een fundamentele verantwoordelijkheid van bedrijven en regeringen.

Een goed arbeidsrechtenbeleid voldoet onder meer aan de volgende criteria:

  • goede arbeidsomstandigheden, zoals veilig en gezond werk en gevrijwaard van discriminatie;
  • goede arbeidsvoorwaarden, zoals beloning, werktijden en voorzieningen;
  • het respecteren van hun arbeidsrechten, bijvoorbeeld het recht op organisatie [bedoelen ze hier ‘het recht op bijvoorbeeld het organiseren van een staken’? Dan zou ik dat zeggen. Recht op organisatie is vaag.

Deze basisrechten gelden voor alle werknemers, ongeacht ras, geslacht of religie. Deze voorwaarden helpen bij de ontwikkeling van een sterke beroepsbevolking

die kan bijdragen aan de ontwikkeling van duurzaam menselijk kapitaal. Daarnaast kan het garanderen van arbeidsrechten bijdragen aan de democratisering van samenlevingen, wat een gunstiger vestigingsklimaat voor het bedrijfsleven creëert.

Het beleid van verzekeraars moet ervoor zorgen dat alleen wordt geïnvesteerd in bedrijven die aan deze criteria voldoen.

Gedetailleerde informatie over de manier waarop de Eerlijke Verzekeringswijzer verzekeraars op dit onderwerp beoordeelt, kan je terugvinden in het laatst verschenen rapport.

 

Thank you for submitting

Your message has succesfully been placed

×