Hoe duurzaam investeren jouw bank & verzekeraar?

Jouw bank gebruikt jouw spaargeld om te investeren in bedrijven, en dat doet jouw verzekeraar ook met je verzekeringspremie.

Wij zoeken uit of dit geld niet terecht komt bij bedrijven die mensenrechten schenden, betrokken zijn bij controversiële wapens, grote milieuschade veroorzaken, arbeidsrechten schenden, of slecht omgaan met dierenwelzijn. In totaal checken we het beleid, en de praktijk, voor 21 thema’s

Bekijk de scores van de banken en verzekeraars

Niet tevreden? Laat dit je bank of verzekeraar weten, of stap over.

Stoppen met steenkool? AXA zet belangrijke stap.

Op 26 april kondigde AXA, ’s werelds grootste verzekeringsmaatschappij, aan dat zij niet langer belegt in en verzekeringen aanbiedt aan bedrijven waarvan meer dan 50% van hun opbrengsten uit kolen komt. Een belangrijke stap in het uitfaseren van steenkool! De aankondiging van AXA valt samen met de publicatie van een rapport, geschreven in het kader van de ‘#unfriendcoal’ campagne, dat laat zien dat verzekeringsmaatschappijen een belangrijke rol spelen bij het stimuleren van klimaatverandering door middel van hun verzekerings- en beleggingsactiviteiten.

Lees meer

undefined

Eerlijke bankwijzer … via

22 mei 2017

Vandaag overgestapt naar @asnbank. Investeert jouw bank in foute wapenbedrijven,kinderarbeid of vervuilende energie? https://t.co/SoIJNzxU24

21 mei 2017

@asnbank ik zie net dat jullie moederbank sns ook goed scoort op de eerlijke bankwijzer en het wel heeft. Waarom daar niet naar verwezen?

19 mei 2017

Dear @werken_abnamro this website has some free innovation tips: https://t.co/JNBeafbt7Y https://t.co/dCZ9zW6cdg

18 mei 2017

Help mee en deel de Eerlijke Geldwijzer

De Eerlijke Geldwijzer is een initiatief van

  • AI-logo (in kleur).jpg
  • combi-DeZakelijke-RGB_Cr - Copy.png
  • dierenbescherming - Copy.jpg
  • fnv in beweging logo voor web - Copy.gif
  • OX_ONV_HL_C_RGB_cr - Copy.jpg
  • PAX_Logo_NL_WithSlogan_Print_FC.jpg

Thank you for submitting

Your message has succesfully been placed

×